День Вишиванки

2016-05-19

/Files/images/вишиванка.jpg

Наша вишивка – то пісня України,

Нашої священної землі.

В ній співають ранки солов′їні

Квітом розквітаються гаї.

wym-1464507884225

Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнароднихвідносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році.

День вишиванки – це свято - флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок.

Основною метою заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

Вихованці нашого дошкільного навчального закладу також долучилися до святкування цього дня. Педагоги ознайомлювали дошкільників за допомогою ігор, художніх творів, зображувальної діяльності та власне самих вишиванок з історію виникнення вишивки в Україні.

Є на вишиванці розмаїті квіти —

Це ж Україна наша перлами розшита.

Є на ній і гори, є на ній долини,

Все, що є найкраще на Вкраїні милій.

Є на ній і півники святкові,

Є на ній і квіти малинові.

Синя нитка — птиці прилітають,

А червона — квіти розквітають.

Листя вишиванки зеленаве,

Голуб із голубкою — до пари.

Щоб любов до краю розквітала,

Слава України не пропала.

Кiлькiсть переглядiв: 311

Коментарi